Super pašta: TJESTENINA S TUNJEVINOM

Super pašta: TJESTENINA S TUNJEVINOM

Posted on tra. 8, 2016 in Gastro priče

Na našem Facebook profilu i stranicihttps://www.facebook.com/Pa%C5%A1ta-Ma%C5%A1ta-1507728876222799/ igrali smo igricu Super Pašta. Tražili smo od naših prijatelja da nam šalju fotografije pripremljene tjestenine, a najbolje smo i nagradili sa bogatim paketom PAŠTA MAŠTA. Izabrali smo tri najbolje fotografije, čije recepte donosimo i ovdje.

TJESTENINA S TUNJEVINOM

12719185_1560208187641534_1647835083864934405_o

1 manja glavica luka
2 češnja češnjaka
800 g sjeckane rajčice (konzerva ili svježa)
svježi nasjeckani peršin
origano
bosiljak
sol, papar
1 žličica šećera
1 veća konzerva tunjevine
10-ak crnih maslina
1 velika žlica kapara
300 g tjestenine po želji (penne, tagliatelle)

Priprema:
Sitno nasjeckani luk i češnjak prodinstajte na maslinovom ulju do zlatnožute boje.
Dodajte sjeckanu rajčicu, šećer i sve začine. Kuhajte na laganoj vatri oko 45 minuta, ako je potrebno podlijte s malo vode tijekom kuhanja. Pred kraj kuhanja, umaku dodajte tunjevinu, masline i kapare.
Dok se umak kuha, skuhajte tjesteninu. Ostavite jednu šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Tjesteninu dodajte umaku, po potrebi podlijte vodom koju ste ostavi od kuhanja tjestenine, da se sve lijepo poveže. Dovoljno je 2-3 minuta na vatri.
Po želji pospite ribanim parmezanom i poslužite uz čašu finog vina.

autor fotografije i recepta: Ivana Katić

Nastavljajući koristiti stranice pristajete na korištenje kolačića. Više informacija

Postavke kolačića na ovoj web stranici su postavljene na "dopustiti kolačiće " kako bi vam dali najbolje moguće iskustvo pregledavanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića kliknite " Prihvati " na traci desno dolje.

Zatvori